Vse znanje, ki ga potrebujemo, se skriva v nas

Vsak izmed nas je že doživel tisti a-ha trenutek, ko mu je bilo kar na enkrat vse kristalno jasno. Kot bi prišli v temen prostor, pritisnili na stikalo in prostor je na enkrat osvetljen. Ta prečudoviti navdih! A kaj, ko je muhaste narave – nezanesljiv, vedno se pojavi kot strela z jasnega, ko pa bi ga res potrebovali, ponavadi ”zahinavi”…

Kaj pa, če bi o navdihu začeli razmišljati kot zanesljivem prijatelju, ali še bolje, kot o prej opisanem stikalu. Za stikalo vemo, da nam bo zanesljivo osvetlilo prostor, če bomo le pritisnili nanj… Jaz za navdih lahko rečem, da je postal moj zvest prijatelj takoj, ko sem se ga le potrudila spoznati. Nekajkrat me je obiskal, ko sem na balkonu pila kavo. In sem se z njim dogovorila, da je vedno vljudno vabljen na ”kofetkanje”. Ko ga potrebujem, se mi vedno oglasi, dostikrat pa me obišče tudi kar tako, da me pozdravi.

Kaj pa vsebina navdiha – znanje, ideje… Na njih lahko gledamo kot na pohištvo v tistem temnem prostoru, ki je tam, čeprav ga zaradi teme ne vidimo. Treba je le pritisniti na stikalo in prižgati luč.

Vse znanje, ki ga potrebujemo, se skriva v nas.

Komentiranje je onemogočeno