Blagodejna medena masaža hrbta

Eno izmed daril narave, ki nas bogati v več pogledih in ga že tisočletja pridoma uporabljamo tako za sladkanje, sprostitev in pa kot sestavni del naravne ljudske medicine, je med. Masaža z medom je stara ruska alternativna metoda zdravljenja in preventive pred različnimi boleznimi.

Medena masaža

Vsi vemo, kako koristna je masaža. Uležemo se na masažno mizo, sprostimo telo in duha, enostavno odklopimo…

Za medeno masažo pa to ravno ne velja v celoti. Medena masaža – sliši se medeno sladko, a ni. Telesu zelo koristi, a od njega tudi dosti zahteva. Medeno masažo se izvaja s tehniko sesanja (izmeničnega pritiskanja in popuščanja ter valjanje z notranjo stranjo roke, pri čemer dosežemo sesalni učinek) in zna biti včasih tudi malce boleča.

              Medena masaža krepi imunski sistem, daje moč in energijo celemu telesu              

Skozi refleksne točke na hrbtu masaža z medom ureja delovanje njim pripadajočih telesnih organov, okrepi funkcije izločanja strupov in aktivira imunski sistem. Ker gredo najpomembnejši meridiani paroma prav tako skozi hrbet in so stimulirani po njegovi celotni površini, se popravi pretok energije in ponovno vzpostavi ravnovesje. Ne nazadnje pa neposredni stik preko dlani umiri tudi duha in psiho.

Ko med nanesemo na kožo, neposredno prodira skozi njene plasti in vstopa v krvni obtok ter tako hrani tiste periferne dele telesa, ki jim preti nevarnost zamašenega kapilarnega obtoka. Zaradi tovrstnih učinkov medena masaža velja za učinkovito obrambo pred nekaterimi obolenji in je v pomoč pri revitalizaciji in odpravljanju stresa, kroničnih in starostnih obolenj ter posledic nezdravih navad. Masaža spodbuja tudi proizvodnjo histamina, hormona, ki stimulira imunski sistem.

Med masažo s hrbta odstranimo stare odmrle celice, odvečne soli in toksine. Prekrvavitev (posledično tudi presnova) se pospeši, koža je lepša in bolj zdrava, muskulatura sproščena, izboljša se pokretnost, refleksne točke in meridiani so stimulirani, bolečine popuščajo. Poleg zdravilnih učinkov medena masaža kožo prečisti do te mere, da je mehka, voljna, prožna…

Medena masaža se kot preventivna masaža priporoča enkrat mesečno, kot terapija pa do dva krat tedensko.

Trajanje 30 min, cena za VIP člane 45 €.

Komentiranje je onemogočeno