Največji čudež na svetu

Že nekajkrat me je klical zastopnik nekega podjetja, ki prodaja aparate za elektro-magnetno resonanco. Zakaj mene? Ker je na spletni strani videl, da ponujam terapije s področja bioenergije. Že v redu, da se s tem ukvarjam. Ampak… Če bom imela njihov aparat, bodo stranke, ki hodijo k meni na terapije, še bolj zadovoljne, rezultati terapij pa še boljši. Mi ga pripelje pokazat, da ga testiram na sebi, da si naredim terapijo ali dve …

Pustimo ob strani, da zadeva stane kot nov avto, ali pa, da sama v strankinem telesu povzročam čisto enake, če ne še boljše procese, kot njihov aparat. Na koncu koncev je rezultat odvisen le od strankine pripravljenosti počutiti se bolje…

Vsak stroj je zapleten, toliko strokovnjakov je bilo potrebno za njegov razvoj; saj ne vemo, kako deluje, a mora delovati, če je tako zapleten. V nasprotju z nami samimi, ki smo preprosto – mi.

Kdaj smo ljudje začeli dajati prednost strojem pred našimi rokami? Kdaj smo pozabili, da za vsako bolezen rož’ca raste, mi pa za vsako malenkost raje posegamo po tabletah? Ali res mislimo, da smo boljši od narave? Pa čeprav smo mi sami njena največja stvaritev in čeprav je človeško telo najzapletenejši stroj na vsem svetu. Aparati pa so zgolj človekova stvaritev.

Bolj, kot izgubljamo stik sami s seboj, več težav imamo. Stres na sto in en način. Pa je rešitev tako enostavna: okrepimo stik sami s seboj, okrepimo stik z naravo, začnimo se poslušati… In slej ko prej bo vsak spoznal najzapletenejši in najsposobnejši stroj na svetu – sebe.

Največji čudež na svetu.

Komentiranje je onemogočeno