Krema, ki jo lahko tudi jemo

Ko krema tako lepo diši po sadju, da bi jo najraje pojedel. ”Moje kreme lahko, saj vsebuje same naravne sestavine in nobenih kemikalij,” pravi moja prijateljica..

Ne dolgo nazaj sem srečala prijateljico iz otroštva, s katero se nisva videli že od konca osnovne šole. In navkljub temu, da sta najini poti različni, naju združuje ljubezen do narave. Jaz se ukvarjam z masažami in zdravljenjem s pomočjo bioenergije, ona pa z izdelavo naravne kozmetike.

Med vsemi organi je koža naš največji. Zakaj je razumljivo, da jemo ekološko pridelano hrano brez strupov, pri kremi za obraz pa odpovemo? Pa čeprav je tako, da naše telo tudi skozi kožo vpija hranilne snovi. Moram priznati, da sem se malo zamislila. Svoje dosedanje kreme si pač ne bi upala jesti.

Med pogovorom sem tudi izvedela, da so prijateljičine kreme in izdelki za nego obraza sezonske narave, saj različne snovi na poletno vročino reagirajo različno. Po drugi strani pa so kreme na policah trgovin tam, dokler se ne prodajo. Koliko kemikalij morajo te kreme vsebovati, da so obstojne? Za moje pojme preveč.

Krema, ki jo lahko tudi jemo.

Komentiranje je onemogočeno