Afirmacije

O afirmacijah je bilo napisanega že veliko. Čudežni kratki stavki v trdilni obliki, ki imajo moč spreminjanja življenja. Pa jo imajo? Kdor misli, da jo imajo, ima prav. Kdor misli, da je nimajo, tudi ta ima prav. Kot vse ostalo, je moč/nemoč afirmacij stvar prepričanja vsakega posameznika. A tu se zgodba afirmacij komaj začenja…

Povezana je s čustvenim nabojem, ki tiči v ozadju, povezana je z našo podzavestjo. Če nek stavek vsak dan zgolj recitiramo tja v tri dni, kot smo v osnovni šoli pred tablo recitirali pesmico, smo že na začetku obsojeni na neuspeh: Polni pričakovanja si bomo začeli vsak dan nekaj recitirati in to ponavljati. Saj v to niti sami ne verjamemo, a vseeno ponavljamo – izgubiti nimamo nič, mogoče nas pa preseneti. Čakamo, čakamo, nič. ”Pa saj se mi je že na začetku zdelo, da mi ta droben stavek pač ne more spremeniti življenja,” in imamo prav, saj se je ”ne-sprememba” zgodila v skladu z našim prepričanjem, v skladu z našimi pričakovanji.

Zdaj pa poglejmo drug primer: Želite si nekaj spremeniti in se prepustite navdihu, ki vam bo razkril vašo afirmacijo, vaš čarobni stavek. Ta stavek bo prišel iz vašega srca, namenjen bo samo vam, njegova popotnica pa bosta vaša vera in zaupanje vanj. Tega stavka vam sploh ne bo treba recitirati, niti ne ponavljati. Vsebino stavka boste takoj, ko bo napisana, prepustili silam vesolja kot vaše navodilo. Vam pa bo zgolj misel, da imate čisto svoj čarobni in življenje spreminjajoči stavek, srce napolnila z občutkom zaupanja, miru, hvaležnosti in ljubezni. Počutili se boste varno, saj boste vedeli, da stavek deluje. Vesolje pa vam bo v skladu z vašim pričakovanjem (prepričanjem) znova in znova dostavljalo potrditve o čudežni moči vašega čarobnega stavka.

Vi in edino Vi imate moč spremeniti/ne-spremeniti vaše življenje na bolje. Škarje in platno sta v Vaših in edino v Vaših rokah.

Afirmacije.

Komentiranje je onemogočeno